Theater

Workshop ‘De Vloer Op’ beginners/gevorderden

Wilt u laagdrempelig eens uitproberen of acteren u in het bloed zit? MMC heeft een workshop die geïnspireerd is op het tv-programma ‘De Vloer Op’. Bij deze workshop hoort u vooraf welke rol u gaat spelen en wat er tussen u en uw medespeler speelt. In de workshop richten we ons voornamelijk op eenvoudige, kleine acteertechnieken waardoor een scene interessant, spannend of zelfs aangrijpend wordt. Technieken zijn onder andere: incasseren, oefenen in verbale- en non verbale communicatie, emoties hanteren en mise-en scene behandeling.

Blok van 3 avonden en de 3e avond met publiek
Docent: Henk Veenstra
Zie Agenda voor actuele informatie.

Theaterworkshop beginners/gevorderden

MMC biedt een theaterworkshop aan die soms gekoppeld is aan ons muziektheaterproject en soms als een losstaande workshop. De regisseur gaat in deze workshop met u aan de slag met tekst, improvisatie, stemgebruik en lichaamsuitdrukkingen. 
In dit blok wordt toegewerkt naar een afsluitende uitvoering.

Blok van 3-4 avonden
Docent: regisseur uit de regio
Kosten: € 12,50 per dagdeel
Zie Agenda voor actuele informatie.

Muziektheaterproject

Wilt u acteren, muziek maken, solo zingen of meezingen in een koor? Vindt u het leuk mee te bouwen aan decor of lijkt het u leuk om mee te denken en te werken aan visuele ondersteuning? Dan kunt u terecht bij het jaarlijkse muziektheaterproject van MMC. Er wordt samengewerkt door acteurs, muzikanten, zangers, technici en decorbouwers aan een bijzondere theaterproductie. Na een aantal repetities gaan we samen meerdere voorstellingen maken. De repetities kunnen mogelijk in het voorjaar van 2021 beginnen. De voorstellingen zijn dan in het najaar van 2021. MMC verzorgt de productieleiding en huurt waar nodig professionals in als scenarist, regisseur en dirigent.

Zie Agenda voor actuele informatie.
Koren, zangers, muzikanten, acteurs, techneuten… schrijf je alvast in en ontvang (op termijn) meer informatie.


Enkele projecten van de afgelopen jaren, ‘Heimwee van Tammo’ en ‘De terugkeer van de Wolf’.

Koor beginners/gevorderden

Houdt u van zingen of zou u dit willen leren? Bij MMC kan iedereen leren zingen!
U leert om technisch zo goed mogelijk te zingen, uw ademhaling en stemgebruik te verbeteren, uw articulatie te verbeteren, en vooral om uw ziel in de muziek te leggen. 
Het koor werkt bij gelegenheid regelmatig samen met een muziektheaterproject, maar doet ook eigen kooroptredens. 
Momenteel wordt met Ninke Ballema gewerkt aan een speciale corona-opzet voor een koor met opvoeringen in het voorjaar 2021, vermoedelijk in de vorm van terrasconcerten. Binnenkort volgt meer informatie hierover.

1 x per week repetities op de donderdagavond
Docent: Ninke Ballema
Zie Agenda voor actuele informatie.

Theaterfestival ‘30 Minuten Los’

Dit amateurtheaterfestival begon in 2006 als een presentatie van amateurgezelschappen uit de provincie met voorrondes op diverse locaties in Veendam. Het fenomeen is inmiddels uitgegroeid tot één van de bekendste theaterfestivals in de regio en heeft als basis vanaf 2018 Cultuurwerkplaats BC 47. Een jury selecteert enkele gezelschappen voor een opvoering bij één van de Noordelijke Cultuurfestivals, waaronder Festivalderaa te Schipborg. Geïnteresseerde amateurgezelschappen kunnen zich alvast aanmelden.

Het thema voor 2021 is ‘75 Jaar Vrijheid’
Speel maximaal 30 minuten voor publiek en jury
Zie Agenda voor actuele informatie.

Heeft u met uw theatergezelschap een productie die u bij ons wilt opvoeren? Dat kan! Graag zelfs!

Vanaf de opening van de Cultuurwerkplaats BC 47 in 2016 hebben wij jaarlijks 6-8 opvoeringen van (amateur) theatergezelschappen uit het Noorden. Wij bieden een prachtig podium met technische ondersteuning en decortoepassingen. Enkele keren wordt er gekozen voor een buitenoptreden in tuin of op het terras. 
Vrijwilligers om de activiteiten te helpen organiseren zijn welkom. Graag informeren we u over de mogelijkheden. Zie Agenda voor actuele informatie.

Enkele voorstellingen van MMC, Theatergroep Raamwerk en De Twee Heeren

Aanmelden theater

* Deze velden zijn verplicht