Theater

Workshop ‘De Vloer Op’ beginners/gevorderden

Wilt u laagdrempelig eens uitproberen of acteren u in het bloed zit? MMC heeft een workshop die geïnspireerd is op het tv-programma ‘De Vloer Op’. Bij deze workshop hoort u vooraf welke rol u gaat spelen en wat er tussen u en uw medespeler speelt. In de workshop richten we ons voornamelijk op eenvoudige, kleine acteertechnieken waardoor een scene interessant, spannend of zelfs aangrijpend wordt. Technieken zijn onder andere: incasseren, oefenen in verbale- en non verbale communicatie, emoties hanteren en mise-en scene behandeling.

Blok van 3 avonden en de 3e avond met publiek
Docent: Henk Veenstra
Zie Agenda voor actuele informatie.

Theaterworkshop en opwarmer voor nieuwe theaterproducties

In een ontspannen sfeer op zoek naar je verborgen talent op theatergebied, of juist de gelegenheid om je spelkwaliteiten te tonen… hoe mooi kan het zijn? Aan de hand van een paar gegevens en enkele rekwisieten in een sober decor ga je al improviserend met medespelers aan de slag om korte scènes neer te zetten. Naast deze spelvorm komen er nog veel meer werkvormen aan bod gerelateerd aan theatersport. Deze workshops dienen als opstapje naar de nieuwe muziek/theaterproductie “Toekomst voor de Nije Kolonie”. Je kunt dit als auditie beschouwen voor een rol in dit stuk of andere producties van ons die in voorbereiding zijn, maar de workshops kun je ook vrijblijvend en los van elkaar volgen.

Zie Agenda voor actuele informatie.

Muziektheaterproject “Toekomst voor de Nije Kolonie”

Wil je ervaring op doen met het maken van een theaterspektakel? Lijkt het jou leuk om mee te spelen of muziek te maken of decorstukken te bouwen. We geven hieronder wat extra informatie over het stuk, de repetities en de voorstellingen. Laat ons weten als je er bij wilt zijn!

Centraal staat “de Nije Kolonie”, een resort in het uitgestrekt veenmoeraslandschap van de vroegere Veenkoloniën. Het is 2040. Er is een nieuw landschap ontstaan als gevolg van de stijgende zeespiegel en neerslagpieken alsmede de keuzes van overheden en waterschappen om eb en vloed langs de  Wadden meer kans te geven en water in het gebied zelf vast te houden.
Tussen overgebleven steden en nederzettingen ontstonden meerdere vrijhavens die zo goed als mogelijk worden geleid en vormgegeven door vrijdenkers, kunstenaars en nieuwkomers uit elders ondergelopen gebieden. Als bijzonder geslaagd experiment bloeit het afgeschermde resort ‘de Nije Kompanjie’ met een bloeiende handel in gebiedseigen producten en welzijnsbeleving. Naast de eigen voedselvoorziening is er met succes geëxperimenteerd met alternatieve energiebronnen en opslag. Het resort wordt geleid door een groep idealisten van het eerste uur en enkele nieuwkomers.

Het project is in eigen beheer geschreven en wordt verder uitgewerkt door onze regisseur
Erik Bulthuis. Rens Koldenhof en Ninke Ballema tekenen voor de muzikale inbedding. Met Barry Sprenger en Henk Doeve realiseren we de benodigde decor- en technische voorzieningen. Voor de totale inzet wordt gekoerst op 35 deelnemende acteurs, koorleden, muzikanten, decorbouwers, technici en cateraars. Enthousiasme staat voorop.

Zie Agenda voor actuele informatie. 


Enkele projecten van de afgelopen jaren, ‘Heimwee van Tammo’ en ‘De terugkeer van de Wolf’.

Koor beginners/gevorderden

Houdt u van zingen of zou u dit willen leren? Bij MMC kan iedereen leren zingen!
U leert om technisch zo goed mogelijk te zingen, uw ademhaling en stemgebruik te verbeteren, uw articulatie te verbeteren, en vooral om uw ziel in de muziek te leggen. 
Het koor werkt bij gelegenheid regelmatig samen met een muziektheaterproject, maar doet ook eigen kooroptredens. 

1 x per week repetities op de donderdagavond
Docent: Ninke Ballema
Zie Agenda voor actuele informatie.

Theaterfestival ‘30 Minuten Los’

Dit amateurtheaterfestival begon in 2006 als een presentatie van amateurgezelschappen uit de provincie met voorrondes op diverse locaties in Veendam. Het fenomeen is inmiddels uitgegroeid tot één van de bekendste theaterfestivals in de regio en heeft als basis vanaf 2018 Cultuurwerkplaats BC 47. Een jury selecteert enkele gezelschappen voor een opvoering bij één van de Noordelijke Cultuurfestivals, waaronder Festivalderaa te Schipborg. Geïnteresseerde amateurgezelschappen kunnen zich alvast aanmelden.

Het thema voor 2021 is ‘75 Jaar Vrijheid’
Speel maximaal 30 minuten voor publiek en jury
Zie Agenda voor actuele informatie.

Heeft u met uw theatergezelschap een productie die u bij ons wilt opvoeren? Dat kan! Graag zelfs!

Vanaf de opening van de Cultuurwerkplaats BC 47 in 2016 hebben wij jaarlijks 6-8 opvoeringen van (amateur) theatergezelschappen uit het Noorden. Wij bieden een prachtig podium met technische ondersteuning en decortoepassingen. Enkele keren wordt er gekozen voor een buitenoptreden in tuin of op het terras. 
Vrijwilligers om de activiteiten te helpen organiseren zijn welkom. Graag informeren we u over de mogelijkheden. Zie Agenda voor actuele informatie.

Enkele voorstellingen van MMC, Theatergroep Raamwerk en De Twee Heeren

Aanmelden theater

* Deze velden zijn verplicht