Agenda

17 november 2023
Toneel In de Illusie
 
Drie muzikanten, twee actrices en een goochelaar spelen het verhaal over twee Joodse goochelaars en hun vrouwen. De ene goochelaar is de bekende Prof. Ben-Ali-Libi, de andere goochelaar is Prof. Philippini. Beide zijn geboren in de provincie Groningen. IN DE ILLUSIE gaat over joodse artiesten van voor de oorlog; de goochelaars en hun vrouwen zijn vermoord in vernietigingskampen en er was geen goocheltruc die dat kon tegenhouden. IN DE ILLUSIE is een theatraal monument voor twee goochelaars en hun vrouwen, waarin de herinnering aan de pijn van de oorlog in leven wordt gehouden. Maar waarin ook weemoed, humor en variété een grote rol hebben.
 

Aanvang 20:00 uur, zaal open 19:30 uur.
Entree € 15,- (Vrienden van MMC € 12,50).
Let op: Volledig uitverkocht!

25 november 2023
Erwin de Vries + Suus
 
Erwin de Vries treedt inmiddels meer dan 20 jaar op met zijn Groningstalige liedjes. De Groningse tekstschrijver/zanger laat zich inspireren door Groningen, de Groningers en zijn leven. Veel liedjes heeft hij al op zijn naam staan waaruit 8 albums. De liedjes van Erwin zijn rauw, puur en eerlijk. Heel direct, mooi, persoonlijk, zo nu en dan absurd, maar altijd met een boodschap. Nu weer eens te beluisteren in de Cultuurwerkplaats BC 47.
 
In het voorprogramma hebben we nu eens Suze Schoenmaker Wilkens. In maart 2022 won de toen 10-jarige Suze de Talent Award van Theater Het Kielzog in Hoogezand. ‘Ik heb mijn liedjes direct daarheen gestuurd. Toen ze belden dat ik had gewonnen, dacht ik dat het een grap was. De jury vond het moeilijk te geloven dat ik toen echt nog maar 10 was’.

Aanvang 20:00 uur, zaal open 19:30 uur.
Entree € 15,- (Vrienden van MMC € 12,50).
Opgave noodzaak, via invul formulier onderaan deze pagina.

9 december 2023

Finale Eénakterfestival  ‘30 minuten los’

De voorrondes van het toneelfestival op 2 en 3 november leidden tot een tweetal verrassende winnaars, nl. groep Marga Hoijtink met het stuk ‘ Dozen’  en de groep Westerwolders met het stuk ‘ Hè gezellig’  Op zaterdagavond 9 december strijden zij in de Cultuurwerkplaats om de 1e prijs. Een nieuwe jury gaat de producties zien en beoordelen. Toneelliefhebbers/ fans zijn van harte uitgenodigd om de voorstellingen bij te wonen.

Het Eénakterfestival ‘ 30 minuten los’ heeft een lange traditie. Veel amateurspelers hebben in vorige jaren een speelplek gevonden in het festival en jaarlijks sloten nieuwe groepen en spelers zich aan. De organisatie, ooit opgezet door Ginet Venema en participanten van o.a. locaties in Veendam met lokale voorstellingen rondom,  verheugde zich dan ook elke editie opnieuw over de variëteit, over de bonte verzameling van genres die zich aanmelden voor de voorrondes. Een verzameling van jong, inspirerend talent en meer ervaren spelers.

MMC adopteerde vanaf 2016 de opzet voor het festival en realiseerde door de provincie diverse Voorrondes, samen met vertegenwoordigers uit Leek en Prinsentheater. De laatste  jaren zorgde corona voor een pauze in amateur -toneelwereld.  Het vorig jaar besloot MMC de draad weer op te  pakken, met als eerste resultaat de Voorrondes op 

2 en 3 november j.l.

Tijdens de voorronde-avonden is een driekoppige jury aanwezig die na afloop de tip en de tops met de deelnemers bespreekt en wijst na het zien van alle acts, twee finalisten aan die op 9 december tegen elkaar zullen strijden in de Cultuurwerkplaats BC47 . Alwaar onder het toeziend oog van een finalejury de uiteindelijke winnaar wordt aangewezen.
Christel Elshout verzorgd wederom de presentatie en Theo Dellebarre maakt de fantastische foto’s.

Aanvang 20:00 uur, zaal open 19:30 uur.
Entree € 10,- (Vrienden van MMC € 7,50).
Opgave noodzaak, via invul formulier onderaan deze pagina.

Reserveren voor agenda

* Deze velden zijn verplicht