Samen Doen bij MMC | BC 47

 

Mede door corona zijn we met de neus op de feiten gedrukt. Alleen is maar alleen.
Het gemis van samen dingen ondernemen en beleven is velen van ons zwaar gevallen.
Als vrijwilliger bij MMC weten we hoe leuk en waardevol het is om samen te zijn en samen dingen te doen. Daarom gaan we ‘Samen Doen’ organiseren.

Wat gaan we organiseren?

Als MMC zijn we erg betrokken èn bezorgd over de huidige klimaatontwikkelingen en willen graag een steentje bijdragen aan de verbetering van onze uitzichten. Dit kunnen we doen door discussieavonden te organiseren met gast-deskundigen of een inleidende film om dieper inzicht te krijgen in de problemen èn de mogelijkheden om ze op te lossen. Misschien kunnen we hiermee de bomen in het bos weer leren zien.
Een andere aanpak kan heel praktisch zijn, door dingen te bouwen die kleinschalig een positief effect hebben. Als voorbeeld: een reparatieclub waar we kapotte meubels opknappen en elektra repareren. Samen werken aan ‘groene’ bouwsels als een bijentoren, groentafel of een egelhotel.
Andere mogelijkheden die niet direct met het klimaat te maken hebben zijn: elkaar helpen met (thuis) klussen. Samen is beter, leuker en sneller. Of als sociaal creatief evenement een kunstwerk bouwen als gezamenlijke creatie.
Kern-idee is dat we sámen bepalen wat we doen en dat ook aanpakken.
Hoe mooi is het om de wereld een beetje groener, socialer en aardiger te maken!

Hoe gaan we dit Samen Doen?

We starten met elke eerste dinsdag van de maand om 19:30 uur in de Cultuurboerderij op BC47. Als we praktisch dingen gaan doen gebeurt dit waarschijnlijk op de zaterdagmorgen.
Aan jou de vraag, Doe je mee?

Info en opgave: info@metmeercultuur.nl of 06-29025092

Wij zijn aangesloten bij de landelijke organisatie the Turnclub, een landelijke club van kunstenaars en cultuurmakers (www.turnclub.org). Voor alle duidelijkheid, dit heeft niets te maken met gymnastiek of turnen. Bedoeld wordt dat we zaken op een andere manier willen bekijken en aanpakken. Omturnen dus. De aanpak van dezer organisatie sprak ons zó aan dat we vanuit MMC een plaatselijke afdeling zijn begonnen onder de naam van Samen Doen.