Samen Doen bij MMC | BC 47

Samen Doen gaat verder!!

Na een geslaagde actie op zaterdag 6 november zitten de egeltjes er inmiddels warm bij. Als initiatiefnemers vonden wij het een zeer geslaagde actie met puike producten en een gezellige ontspannen sfeer. Zoals al eerder vermeld is ons streven om meer verbondenheid en betrokkenheid te stimuleren tussen mensen en daarom organiseren we activiteiten onder de noemer, ’Samen Doen’. Om het niet bij een éénmalige activiteit te laten hebben we afgesproken dat we via de mail gaan inventariseren welke onderwerpen of activiteiten interessant zijn. Als voorbereidingsclub hebben we wel wat ideeën.

Om een voorzet te geven hebben wij voor dinsdag 7 december een gezellige decemberavond in de planning!! Hiervoor hebben we Sanne Meijer uitgenodigd. Sanne is historica en auteur en houdt zich bezig met de Groninger cultuurhistorie. Het thema is deze dinsdagavond ‘Een Grunneger December’. Sanne vertelt over Groninger decembertradities (van Sinterklaas tot de jaarwisseling) met prachtige beelden én vertelt ze een kerstverhaal over Kerst in Grunn.
Aanmelden hiervoor is noodzakelijk, mail naar info@metmeercultuur.nl.
We vragen voor deze avond een kleine bijdrage van € 2,50.

Na de jaarwisseling willen we dan in volle vaart door met Samen Doen!

Dinsdagavond ideeën

Aan de ene kant zijn er onderwerpen die je met elkaar zou kunnen bespreken. Bijvoorbeeld met een deskundige gastspreker, een film of een demonstratie. Als voorbeeld denken wij aan:
Thema Gemeenschapszin
. Het gevoel van verbondenheid met de medemens óf het ontbreken ervan. Is een ‘buurtschap’ de nieuwe/oude manier van samenleven met de menselijke maat?
Thema samen oud worden. De duvel is oud hoor je vaak. Wanneer ben je te oud om lol te hebben, lief te hebben of je kwaad te maken over een misstand in de wereld? Hoe wil jij oud worden en hoe zou je dat aanpakken?
Thema Wat kan ik doen aan de klimaatproblemen?
Wat kun jij bijdragen in je huis en in je tuin aan een beter klimaat en ook nog je portemonnee ontzien? Er is al heel veel mogelijk. Misschien kunnen we samen op zoek gaan naar de bomen in het bos die ons verder kunnen helpen.

Zaterdag ideeën

Reparatie club. Samen kapotte meubels en elektra repareren.
Samenwerken aan ‘groene’ bouwsels als een bijenhotel, een groentafel of vogelhuisjes.
Elkaar helpen met ‘thuis’ klussen waar je in je eentje niet doorheen komt of de kennis of skills niet voor hebt. Samen is leuker, beter én sneller! Samen een kunstwerk bouwen of werken aan decórdelen voor de nieuwe theatervoorstelling. Daarnaast kunnen we op zaterdagochtend (maar kan ook een ander moment mocht dat iedereen beter passen) gaan voor de uitwerking van een onderwerp dat een dinsdagavond is besproken. En dat beperkt zich niet tot bezigheden met de handen, het kan ook bijvoorbeeld een wandeling in een natuurgebied zijn, een excursie of een bezoek aan een duurzaam initiatief of interessant buurtschap.

Als jullie zelf voorstellen hebben mail ze dan door. De meest kansrijke onderwerpen pakken we op. Als je kennissen, buren of familie hebt die ook geïnteresseerd zijn geef dan hun email even door zodat ze mee kunnen beslissen. We zijn benieuwd naar jullie reacties. Maar eerst een fijne decemberavond ‘samen zijn’ op de 7e met een leuke en interessante lezing mét chocolademelk en glühwein!

We hopen jullie daar allemaal te zien. (Vergeet je niet aan te melden.)
Vriendelijke groet, team ‘Samen Doen’

NB: nu de besmettingen stevig oplopen en de maatregelen worden aangescherpt, zoals we zullen horen op de a.s persconferenties, zijn onze plannen uiteraard onder voorbehoud.